Calatorind prin Romania

,,Intr-o tara asa de frumoasa,cu un trecut asa de glorios,in mijlocul unui popor atat de destept,cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea,ca falnicii stramosi de odinioara,mandru ca poti spune:"Sunt roman!"Alexandru Vlahuta
Daca doriti anumite trasee va pot ajuta cu poze si informatii,iar daca nu am,o sa ma straduiesc sa vizitez locul respectiv.

duminică, 9 august 2015

Cetatea Mehadia

Cetatea medievală de la Mehadia este un sit arheologic aflat pe teritoriul satului Mehadia,județul Caraș-Severin,in apropierea vestitei statiuni Baile Herculane.Se afla pe E70. Daca va aflati in zona va recomand vizitarea acestei cetati spectaculoase,aflate in varful dealului si care ofera imagini superbe.Urmarind indicatoarele o sa ajungeti intr-o cariera,iar de aici se urca,aproape pieptis pana in varful dealului unde veti gasi ruinele acestei cetati. Cetatea Mehadia a jucat un rol important în ofensiva lui Ioan de Hunedoara împotriva Imperiului Otoman.A fost distrusa de catre turci. Cetatea este ridicată pe o culme îngustă şi pe marginea unor prăpăstii. Exista chiar si o legenda: O legendă locală spune că Vlad Ţepeş i-ar fi adus pe locuitorii din Târgovişte să lucreze la cetate într-o zi de Paşti, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare. Dintre toate locaţiile posibile ale faimosului roman „Dracula”, această cetate ar fi cea mai potrivită.
Santierul de unde se urca spre cetate
Imagini de la cetate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu