Calatorind prin Romania

,,Intr-o tara asa de frumoasa,cu un trecut asa de glorios,in mijlocul unui popor atat de destept,cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea,ca falnicii stramosi de odinioara,mandru ca poti spune:"Sunt roman!"Alexandru Vlahuta
Daca doriti anumite trasee va pot ajuta cu poze si informatii,iar daca nu am,o sa ma straduiesc sa vizitez locul respectiv.

duminică, 9 august 2015

Ponoarele

Comuna Ponoarele se afla in nordul judetului Mehedinti,la aproximativ 5 km distanta de soseaua Tg. Jiu-Baile Herculane(DN67D),la 37 km de Motru si la o distanta de 65 km de Drobeta Turnu-Severin si Baile Herculane.
Obiectivele turistice din aceasta zona:
-Podul Lui Dumnezeu,unicul pod natural din Romania,inca circulabil.
-Lacul carstic Zaton.
-Campul cu lapiezuri.
-Poiana liliacului.
-Pestera Ponoarele.

Pestera Ponoare * Pestera Ponoarele este sapata in Dealul Pesterii la 365m altitudine avand o lungime de 734m. Pestera face parte din complexul hidrografic Zaton-Ponoare-Bulba fiind sapata de apele care conflueaza in Depresiunea Zaton si se scurg catre depresiunea Ponoarele.
Podul Lui Dumnezeu * Podul Natural (Podul Lui Dumnezeu) este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national, cel mai mare pod natural al taii si al doilea la nivel european.
Campul cu lapiezuri
Lacul carstic Zaton *Lacul Zaton prezinta particularitati deosebite, fiind cel mai mare lac carstic din Romania.
Daca va aflati in aceasta zona nu ezitati si vizitati si aceste minunatii ale Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu