Calatorind prin Romania

,,Intr-o tara asa de frumoasa,cu un trecut asa de glorios,in mijlocul unui popor atat de destept,cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea,ca falnicii stramosi de odinioara,mandru ca poti spune:"Sunt roman!"Alexandru Vlahuta
Daca doriti anumite trasee va pot ajuta cu poze si informatii,iar daca nu am,o sa ma straduiesc sa vizitez locul respectiv.

duminică, 30 martie 2014

Cascada Bigar-cea mai frumoasa din lume

Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita.Este situata la 12 km de localitatea Bozovici,in judetul Caras-Severin.Alta cale de acces este  drumul national DN57B(Anina-Poneasca-Valea Minisului).
Apa izvoraste de la 200 metri altitudine si se varsa in raul Minis,de pe o stanca acoperita cu muschi.Peisajul este iesit din comun ,deoarece apa iese de sub o stanca,existand un izvor subteran.Este situata exact pe paralela 45 .Semnalizarea este cam slaba,insa imediat ce vedeti indicatorul cu paralela 45,trebuie sa va opriti ,deoarece  aici se afla si minunata cascada Bigar,cea mai frumoasa din lume(declara o publicatie americana.).
Spre deosebire de altele,aceasta chiar este unica.Se afla in partea de jos a carosabilului,iar pentru a ajunge langa ea trebuie sa cobori.Este situata imediat la intrarea in parc.Aici este amenajat si un foisor,iar mergand  in amonte veti avea parte de alte cascade micute.Asa se ajunge si la Izbucul Bigar.
Este o zona foarte frumoasa si foarte interesanta.Mie,una,mi-a placut si drumul ,iar acest parc pentru mine este plin de verdeata si energie pozitiva.Despre tarif nu va pot spune prea multe,deoarece ,atunci cand am fost nu mi s-a cerut nici o taxa.
Trebuie vizitata aceasta zona a Banatului ,deoarece este una splendida,de vis.





                                                            Izbucul Bigar
                                                          O alta cascada in drum spre izvorul Bigar






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu